ياسين ايوب – Γιασίν Αγιούμπ: Έτσι “μάγεψε” τον Δώνη ο μπαλαδόρος Μαροκινός

Διαφήμιση

Οι συνάδελφοι της NOVA, που τον έχουν περιγράψει σε αρκετά ματς, όταν τους ρωτήσαμε, έκαναν λόγο για ένα βιρτουόζο παίκτη. Χαφ που… κολλάει την μπάλα στα πόδια και κάνει ραμπόνα για πρωινό. Με την ελαφρύτερη φανέλα της Ουτρέχτης, σε σχέση με αυτή της Φέγενορντ έκανε… παπάδες. Στο Ντε Κάιπ για τον Γιασίν Αγιούμπ δεν ήχησε καλά ο ύμνος των γηπεδούχων που λέγεται: “Χέρι με Χέρι”. Η Φέγενορντ δεν του έδωσε χώρο και χρόνο, άφησε το χέρι του και τον έστειλε ολοταχώς στον Παναθηναϊκό.

Διαφήμιση

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Στην Ουτρέχτη ο 25χρονος Μαροκινός μέσος είχε για πρωινό τις 136 συμμετοχές και τα 16 τέρματα. Στη Φέγενορντ  δεν πέτυχε όσα ονειρεύτηκε με μόλις 19 συμμετοχές και 2 γκολ. Σίγουρα ήταν πιο βαριά η φανέλα αλλά εξ αρχής συμπαντικά,  δεν κόλλησαν τα χνώτα τους… Στον Παναθηναϊκό ο βιρτουόζος χαφ ήρθε «διψασμένος» για ποδόσφαιρο και αδημονεί να αγωνιστεί με το «τριφύλλι» μπροστά στον κόσμο του, όπως λέει στους συμπαίκτες του. Ο 25χρονος μέσος ήδη κέρδισε – σε συμπεριφορά και ποιότητα πριν καν αγωνιστεί – τον Γιώργο Δώνη. Κι αν συνεχίσει έτσι, θα είναι σύντομα φορτσάτος για την ενδεκάδα…

Διαφήμιση

Το επιτελείο του Δώνη και ο Τσάβι Ρόκα, ακτινογράφησαν πλήρως τον παίκτη πριν κάνουν την κίνηση ματ. Πλέον έχουν άπαντες ιδία άποψη και αισθάνονται – σε πρώτη φάση τουλάχιστον – να δικαιώνονται για το ορθόν της επιλογής.  Στην προπόνηση ο Αγιούμπ  βγάζει καλά στοιχεία. Αυτό που αναφέρουν και οι συμπαίκτες του – που τον πείραζαν με χιούμορ στο ξεκίνημα για την κοιλιά του – είναι πως μόλις πάρει μπρος, θα πατήσει για τα καλά γκάζι… Και ο κόουτς των «πράσινων», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία και ενσωμάτωση του Μαροκινού στις προπονήσεις.

Διαφήμιση

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Σε χαρακτηριστικά ο Αγιούμπ είναι κοντός, άντε στο ύψος του Μπουζούκη. Στο πιο αδύνατο όμως. Χαρακτηριστική φυσιογνωμία με το μούσι του και μπαλαδόφατσα. Στο τεχνικό σκέλος, που είναι και το βασικό, αφήνει πολλές υποσχέσεις. Δείχνει μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις. Ξέρει στο χόρτο πως να κρατήσει, να προστατέψει την μπάλα και επουδενί δεν κρύβεται στο παιχνίδι κατά την ανάπτυξη. Έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και καλό έλεγχο της μπάλας.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Σε ό,τι αφορά στη θέση του δεν είναι σε καμία περίπτωση δεκάρι όπως ξεκαθαρίζουν στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει καν σχέση με το ποδοσφαιρικό στυλ του Ζαχίντ. Βασικά μάλλον είναι και πιο επιμελής  στα αμυντικά του καθήκοντα από τον ανεβασμένο αυτό τον καιρό Νορβηγό. Είναι ένα κλασικό οχτάρι δηλαδή, ο οποίος κινείται βασικά στα χαφ και στην αριστερή πτέρυγα. Σε καμία περίπτωση δεν τον λες αντί-Ζαχίντ. Όταν παίζει με τριάδα το «τριφύλλι» ανεβαίνει πιο ψηλά. Επί της ουσίας αγωνίζεται ως αριστερό εσωτερικό οχτάρι. Κάτι σαν το Χρήστο Δώνη για να καταλάβετε… Αν τον δούμε πάρα ταύτα σε ντουέτο στα χαφ, εκεί ξεκάθαρα, θα είναι αριστερός μέσος.

Εν τέλει η συνολική παρουσία του άσου των “πράσινων”, είτε αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τακτική συμπεριφορά του, είτε και τον χαρακτήρα του, έχουν κάνει τον Γιώργο Δώνη να “στάζει μέλι”, ποντάροντας πολλά απ’ τα μεγάλα στοιχήματα του Παναθηναϊκού και επάνω του.

Ο Μαροκινός βρέθηκε πιο πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά πλέον ανεβάζει στροφές, δείχνει μεγάλη θέληση και δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα εκτός αγώνων. Οριακά δεν θα προλάβει την «μάχη» στο αθηναϊκό classico.

Θα ντεμπουτάρει πάντως σε αποστολή ανάμεσα στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και το σημαντικό ραντεβού με τον Παναιτωλικό. «Θέλει ένα δεκαήμερο περίπου», λένε χαρακτηριστικά στον Παναθηναϊκό και εμείς ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την μοναδική «καθαρόαιμη» μεταγραφή των “πράσινων” – υπέγραψε 3,5 χρόνια συμβόλαιο – στο γήπεδο.  Κι αυτό γιατί ο Καρλίτος θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν και και  οι Νάγκι – Ανουάρ είναι δανεικοί, ενδεχόμενος και περαστικοί.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.