Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης για την τιμωρία των πειραιωτών!

Διαφήμιση

 

Διαφήμιση
Στη δημοσιότητα έδωσε το Πειθαρχικό Όργανο της Super League, το σκεπτικό της απόφασης για την τιμωρία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι “αιωνίων”, μέσα στο οποίο γίνεται λόγος για αδιαμφησβήτητο τραυματισμό του Χουάνκαρ!

Το σκεπτικό της απόφασης για την τιμωρία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Super League και το κύριο σημείο του, έχει να κάνει με την διαπίστωση της σωματικής βλάβης του Χουάνκαρ, από την ρίψη της κροτίδας.

Το σκεπτικό εκτείνεται σε 40 σελίδες και μέσα σε αυτό, αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους η δικαστής, συμπέρανε ότι έπρεπε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Διαφήμιση

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί – σε πρώτο βαθμό – με αφαίρεση ενός βαθμού, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο (38 χιλ. ευρώ), ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς με 3-0.

Σημαντικά σημεία από το σκεπτικό:

“Κατά τη διάρκεια της διαδοχικής αυτής ιατρικής εξέτασης του παθόντος παίκτη από τον Ιατρό του αγώνα, παρουσία, μεταξύ άλλων, και των προμνησθέντων δύο Ιατρών των ομάδων, ήτοι εκείνου της εγκαλουμένης γηπεδούχου και εκείνου της φιλοξενούμενης ΠΑΕ αντιστοίχως, διαπιστώθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να παρουσιάζει αστάθεια, αλλά και να πάσχει από έκπτωση ακοής, στοιχεία τα οποία, συνεκτιμώμενα σωρευτικώς και σε συνδυασμό, συγκροτούν την έννοια της σωματικής βλάβης”. 

Διαφήμιση

“Κατά την κρίση του πειθαρχικού τούτου οργάνου, το κατά τα προεκτεθέντα χρονικό αυτό περιθώριο της μίας (1) ώρας ουδόλως αναιρεί τη δεδομένη ύπαρξη ήδη δύο (2) διαδοχικών ιατρικών διαπιστώσεων και διαγνώσεων του Ιατρού του αγώνα αναφορικώς με την
επέλευση καθεαυτήν σε βάρος του εν λόγω ποδοσφαιριστή σωματικής βλάβης, συνισταμένης ιδίως σε έκπτωση της ακοής αυτού στο αριστερό του αυτί, συνεπεία της κατά τα προεκτεθέντα ριφθείσας πλησίον του κροτίδας. Έπειτα δε από την παρέλευση μίας (1) ώρας κατά προσέγγιση, ο Ιατρός του αγώνα διαπίστωσε μεν βελτίωση ως προς την ακοή του ποδοσφαιριστή, αλλά αδυναμία αυτού να εγερθεί. Στο σημείο αυτό δέον όπως επισημανθεί ότι πρόκειται για αντικειμενική διαπίστωση του Ιατρού του αγώνα ότι υφίσταται αδυναμία του παίκτη να εγερθεί («… δεν μπορούσε να σηκωθεί…»), αδυναμία η οποία προδήλως ισοδυναμεί με αδυναμία αυτού να παίξει, χωρίς να προσαπαιτείται να αναγράψει τούτο ρητώς και κατηγορηματικώς ο Ιατρός του αγώνα, ήτοι χωρίς ανάγκη για απόλυτη προσήλωση στις λέξεις, αφού δεν είναι με βάση τους κανόνες της στοιχειώδους κοινής λογικής δυνατό παίκτης, όστις αδυνατεί να εγερθεί, να είναι ικανός να συμμετάσχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ποδοσφαιρικό αγώνα”.

Διαβάστε αναλυτικά το σκεπτικό ΕΔΩ

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.