O κόουτς Μπρατσιάκος αναλύει στο “Τ”: “Χαμένη χρονιά”

Διαφήμιση

 

Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια το… τουρκικό τρένο της Αναντολού Εφές στο «Σινάν Ερντέμ». Η «μηχανή» των Βασίλιε Μίσιτς – Σέιν Λάρκιν έφτασε στην 9η νίκη της στα τελευταία δέκα παιχνίδια και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 20-11, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στην αντίπερα όχθη, οι «πράσινοι» υποχώρησαν στο 10-19, σε ένα ματς που η επίθεσή τους δεν λειτούργησε καθόλου καλά.

Ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα (21π., 4ρ., 7ασ.), ενώ μεγάλη… ζημιά στους πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν και οι Ροντρίγκ Μπομπουά (13π., 6ρ.), Μπράιαντ Ντάνστον (15π., 4ρ.). Στην 4η περίοδο ο Σέιν Λάρκιν ανέβασε την απόδοσή του και έγινε και εκείνος διψήφιος (13π.).

Διαφήμιση

 

Το «τριφύλλι»… πλήρωσε το κακό ποσοστό του στα τρίποντα (25% με 6/24 3π.), για άλλο ένα παιχνίδι δεν πήρε τίποτα από τον Σέλβιν Μακ και είδε τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Άαρον Ουάιτ να κινούνται στα… ρηχά. Ο Μάριο Χεζόνια είχε καλά διαστήματα (14π.), ενώ και ο Ζακ Όγκαστ ήταν διψήφιος και έδειξε θετικά στοιχεία ύστερα από καιρό (10π. σε 13′). Με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ντίνος Μήτογλου. Τέλος, ο Χάουαρντ Σαντ Ρος μέτρησε 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά και 1/7 τρίποντα. Στην 4η περίοδο οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, έκαναν λάθη και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +20 υπέρ της Εφές.

Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα του αγώνα και εν μέρει το κατάφερε. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων» είχε να κάνει με την… χαρακτηριστική ευκολία που έφταναν οι παίκτες της Εφές στο καλάθι της ελληνικής ομάδας, είτε με ντράιβ, είτε με προσπάθειες στο χαμηλό ποστ. Με ένα 8-0 προηγήθηκε με 8-2 στο παιχνίδι αλλά η είσοδος του Μποχωρίδη σουλούπωσε αρκετά το παιχνίδι του «τριφυλλιού» και στις δύο άκρες του παρκέ. Πλησίασαν στο 12-10 και στη συνέχεια στο 19-17 πριν κλείσει το δεκάλεπτο με την Εφές στο +3 (24-21).

 

Ένα διάστημα όπου ο Μίτσιτς ήταν ασταμάτητος έχοντας 11 πόντους με 4/4 δίποντα και 3/3 βολές και τον Ντάνστον να βάζει έξτρα «πονοκεφάλους» στον Κάτας. Στατιστικά το ματς ήταν ισορροπημένο (9/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6/7 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ η Εφές και 8/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ ο Παναθηναϊκό). Στη συνέχεια άρχισαν και τα… προβλήματα στους «πράσινους» οι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι από την άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε πολλές τραβηγμένες προσπάθειες, οι περισσότερες εκ των οποίων όταν έληγε και το «24άρι».

Φυσικά η… πυραυλοκίνητη Εφές το εκμεταλλεύτηκε και μετά το 31-27 του 14′ πραγματοποίησε σερί 10-0 και πήρε διαφορά 14 πόντων (41-27) στο 18′. Όμως δύο συνεχόμενα τρίποντα του Παπαπέτρου κατάφεραν να βάλουν «φρένο» στην Αναντολού η οποία ωστόσο είχε προβάδισμα 10 πόντων (43-33) στο ημίχρονο. Ο Μπομπουά (10π.) είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Μίτσιτς ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού είχε ξεχωρίσει περισσότερο ο Μποχωρίδης (6π., 3ασ.) Στο πρώτο μισό το «τριφύλλι» μέτρησε 11/18 δίποντα, 3/12 τρίποντα, 2/2 βολές, 7-3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη, ενώ η Εφές 13/20 δίποντα, 3/8 τρίποντα (σ.σ. 3/5 στο β’ δεκάλεπτο), 8/9 βολές, 11-3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη.

 

Ο Μάριο Χεζόνια γύρισε ορεξάτος από τα αποδυτήρια (7π. και 1κλ. σε λίγα λεπτά) και ο Γιώργος Παπαγιάννης βοήθησε στα επιθετικά ριμπάουντ. Όμως, οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν μόνο μέχρι το -8 (53-45). Οι ποιοτικοί γηπεδούχοι είχαν πολλές επιλογές στο σκοράρισμά τους, ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε… θραύση απέναντι στον Ζακ Όγκαστ και οι Τούρκοι δεν έχαναν τον έλεγχο (55-45 στο 25′ και 60-49 στο 30′). Ο Αμερικανός σέντερ της Εφές είχε 13 πόντους με 5/7 δίποντα και 3/4 βολές στο 30′, ενώ το «τριφύλλι» συνέχιζε να είναι χαμηλά στα τρίποντα (22% με 4/18).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Παναθηναϊκό: με τρίποντο του Μίσιτς, που σε εκείνο το σημείο έφτασε τους 21 πόντους. Ο Χεζόνια «απάντησε» με μία «βόμβα» (63-52 στο 32′), αλλά η Εφές ξεπέρασε γρήγορα το… χτύπημα του Κροάτη και διεύρυνε το προβάδισμά της (72-54 στο 35′). Το αμυντικό πλάνο των Τούρκων λειτουργούσε αποτελεσματικά, ο πλουραλισμός στην επίθεση της ομάδας του τιμωρημένου Εργκίν Αταμάν έκανε τη διαφορά και οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπόρεσαν να ανησυχήσουν τη φορμαρισμένη αντίπαλό τους, η οποία όποτε ήθελε άλλαζε τον ρυθμό και μεγάλωνε τη διαφορά, με τον Σέιν Λάρκιν να παίρνει… μπρος στο φινάλε (85-65 τελικό).

 

👉Η Εφές είδε τον Βασίλιε Μίσιτς να έχει… κέφια από νωρίς (21π.), πήρε σκορ στη συνέχεια από τον Ροντρίγκ Μπομπουά (13π.) και στην επανάληψη στηρίχθηκε στον Μπράιαντ Ντάνστον (15π.). Στην 4η περίοδο πήρε… μπρος και ο Σέιν Λάρκιν (13π.). Οι τέσσερίς τους ήταν αρκετοί για να περάσουν το «πράσινο» εμπόδιο.

👉Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σούταρε με κακά ποσοστά (2/10 εντός πεδιάς), ο Χάουαρντ Σαντ Ρος επέμενε χωρίς λόγο πίσω από τα 6,75μ. (1/6 3π.), ενώ και ο Μάριο Χεζόνια πήρε πολλές προσπάθειες (3/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα). Σε γενικές γραμμές, πλην του Κροάτη και των Όγκαστ – Μήτογλου κανείς δεν μπόρεσε να… τραβήξει επιθετικά το «τριφύλλι»

👉Η Αναντολού Εφές ήταν άριστα διαβασμένη και βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει και να «κλειδώσει» τα… όπλα του Παναθηναϊκού. Τα double teams πάνω στους «πράσινους» χειριστές ήταν συχνά, με την άμυνα των Τούρκων να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

👉Λοτερμόζερ, Πέτεκ και Ραντοΐκοβιτς έδωσαν ορισμένα σφυρίγματα υπέρ της -ούτως ή άλλως- ανώτερης Αναντολού Εφές. Χαρακτηριστική είναι η στιγμή με την τάπα του Λευτέρη Μποχωρίδη στο 1ο μέρος, που η τριπλέτα των ρέφερι… είδε και χρέωσε ως φάουλ. Σε γενικές γραμμές, έκαναν λάθη οι διαιτητές της αναμέτρησης, αλλά δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

👉Να νικιέσαι καμιά φορά, αλλά να μην υποκύπτεις ποτέ.

Alfred de Vigny, 1797-1863, Γάλλος συγγραφέας

 

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος είναι προπονητής της Αλ Σαντ στο Κατάρ. Ο πολυνίκης Έλληνας τεχνικός έχει στο παρελθόν κοουτσάρει αρκετές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και την Κύμη, την οποία οδήγησε από το Α τοπικό… στην Basket League, κερδίζοντας 4 συνεχόμενες ανόδους.

Κατέχει δε το μοναδικό ρεκόρ στην χώρα μας, αυτό της κατάκτησης 7 συνεχόμενων πρωταθλητών – ανόδων σε Εθνικές κατηγορίες με τρεις διαφορετικές ομάδες!!!

Μεγάλο του ωστόσο “καμάρι” αποτελεί η Χαλκίδα Basketball Academy, την οποία ίδρυσε το 2012 πλέον βρίσκεται στη Β’ Εθνική.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.