Διαφήμιση

Πρίμπας: “Δεν είναι μόνο οι νίκες, είναι όλη η εικόνα μας”

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Πρίμπας, αποκλειστικά στο trifilara.gr μίλησε μεταξύ άλλων, για το τι συναισθήματα του δημιούργησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ποιος ήταν ο κομβικός αγώνας της χρονιάς, με ποιες ομάδες έκανε προετοιμασία, τι πήρε και τι έδωσε στα παιδιά, ποιοι των βοήθησαν και φυσικά τον Σύλλογο που έχει φροντίσει να έχει ό,τι χρειαστεί.

Διαφήμιση

Συνέντευξη στoν Σπύρο Μπουρσινό

Πως αισθάνεστε μετά την νίκη επί του του περσινού κάτοχου ΠΑΟΚ και κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Διαφήμιση

“Αισθανόμαστε όλοι δικαιωμένοι, για την προσπάθεια που γίνεται συνολικά εδώ και τρία χρονιά στον Παναθηναϊκό, σε αυτή την κατηγορία. Νομίζω ό,τι πέρα από το πρωτάθλημα, καμαρώνουμε για την όλη εικόνα της ομάδας. Δεν ήταν μόνο οι νίκες, αλλά ήταν και οι εμφανίσεις και η συμπεριφορά. Αυτά είναι πράγματα στα οποία ρίχνουμε μεγαλύτερο βάρος στον Παναθηναϊκό”.

Θεωρείται ό,τι η νίκη επί του Ολυμπιακού, έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο στους μίνι παίδες για να προχωρήσουν;

“Νομίζω ό,τι μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν κοιτάξαμε πίσω, ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, το δεύτερο ημίχρονο της ομάδας μας ήταν καταπληκτικό και από εκεί και πέρα μας απελευθέρωσε και καταλάβαμε, ό,τι  είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, πιστέψαμε λίγο παραπάνω στον εαυτό μας και τα επόμενα παιχνίδια τα κάναμε εμείς εύκολα, παίζοντας καταπληκτικά”.

Το Φάληρο και ο ΠΑΟΚ δεν είχαν καμία σχέση με τον Ολυμπιακό στο οποίο έπεσε το μεγαλύτερο βάρος;

Διαφήμιση

“Δεν είχαμε εμείς σχέση μετά από το ντέρμπι. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν ακόμα αγχωμένοι. Δυστυχώς το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας στη Λάρισα, μας έβαλε σε μία θέση, κάθε αγώνας είναι και ένας τελικός και είναι πολύ δύσκολο σε αυτή την ηλικία τα παιδιά να διαχειριστούν την κατάσταση και το άγχος που επικρατεί. Είναι πολύ δύσκολο, είναι μικρά παιδιά που μόλις τελείωσαν την πρώτη γυμνασίου. Είναι η πρώτη τους γνωριμία με τον πρωταθλητισμό, δεν το έχουν ξανά κάνει και είναι πολύ δύσκολο, κάθε μέρα να παίζεις τελικό. Ευτυχώς ήμασταν άξιοι και τυχεροί, διότι μας δόθηκε δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στην 4αδα, αλλά ήμασταν και άξιοι γιατί δεν ξανά κάναμε λάθος, και κατά γενική ομολογία, ήμασταν η καλύτερη ομάδα”.

Λέτε ό,τι ήσασταν η καλύτερη ομάδα φέτος. Στις προπονήσεις το βλέπατε στα παιδιά; Τα είχατε κάνει να το πιστέψουν;

“Ήταν μία μεγάλη χρονιά, στα τουρνουά που είχαμε συμμετάσχει, τα είχαμε πάει πάρα πολύ καλά, για πρώτη φορά κάναμε προετοιμασία στο εξωτερικό με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία ήρθε και εκείνη εδώ, όπως και η Γιαντράν Χερτζεκ Νόβι, η πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου. Κάναμε προετοιμασία με αυτές τις ομάδες και ετοιμαστήκαμε για αυτό που ακολούθησε. Όλοι μας αλλά περισσότερο τα παιδιά νιώσαμε συναισθήματα που δεν έχουμε ξανά νιώσει και ήθελε πολύ μεγάλη δύναμη από μέρους τους για να πετύχουν αυτό το κατόρθωμα. Ήταν πολύ δύσκολη η κλήρωση των ομίλων. Πέσαμε σε έναν όμιλο που ήταν, όλες καλές ομάδες. Δεν υπήρχε ένα παιχνίδι, με έναν αντίπαλο που να ήταν χαμηλότερου επιπέδου. Ήταν και οι 5 ομάδες που θα μπορούσαν εύκολα να είναι ομάδες τετράδας. Σε συνδυασμό με το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας, εμείς είχαμε έναν μικρό άθλο. Να κερδίσουμε 3 ομάδες, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο. Με τον Ολυμπιακό ήταν το παιχνίδι ορόσημο, αλλά και η Βουλιαγμένη είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία στον χώρο, το παλαιό Φάληρο επίσης και ο ΠΑΟΚ ήταν ο περσινός πρωταθλητής, ήταν μία ομάδα πολύ δυνατή”.

Πως αισθάνεστε ως προπονητής των παιδιών;

“Αισθάνομαι σίγουρα υπερήφανος, τους καμαρώνω γιατί τους μεγαλώνω εδώ και 2-3 χρόνια και εύχομαι να έχουν ανάλογη εξέλιξη. Είναι παιδιά που πρωτίστως φροντίσαμε να τους κάνουμε καλούς αθλητές και μετά καλούς πολίστες. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουν σωστή νοοτροπία και να μπορέσουν να βοηθήσουν τον σύλλογο και μακροπρόθεσμα. Το πόλο δεν σταματά στο μίνι παίδων, το πόλο ξεκινά σε αυτό. Πρέπει να μπουν οι βάσεις από τους μικρούς, έτσι ώστε ο σύλλογος να καρπωθεί πράγματα από την δουλεία και το ταλέντο αυτών των παιδιών. 

Επιπροσθέτως θέλω σε παρακαλώ να γράψεις κάποιες ευχαριστίες σε ανθρώπους, που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει εδώ.
Αρχικά τον πρώτο προπονητή που είχαν τα παιδιά, τον Κωστή Καναβό, ο οποίος έχει ένα κομμάτι από αυτό το πρωτάθλημα.

Τον Μιχάλη Λαζαρίδη, ο οποίος είναι ο προπονητής της ομάδας πόλο αντρών και ο οποίος ήταν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και μας βοήθησε πάρα πολύ.

Τον Κωστή Παλλικάρη, που ήταν δίπλα μου όλη την χρονιά και δουλεύουμε τέλεια.

Τον Βασίλη Τσαγκα ο οποίος φρόντισε να πάνε όλα καλά και όλα να είναι οργανωμένα.

Τον Ανδρέα Παπαδημητρακόπουλο, που είναι ο υπεύθυνος του πόλο στον Παναθηναϊκό και τέλος, όλους τους γονείς των παιδιών που μας επισκέφθηκαν και δώσανε δεν ξέρω και εγώ πόσα χρήματα προκειμένου να πάμε τα ταξίδια μας και να φέρουμε το αποτέλεσμα που φέραμε. Με βλέπανε στον ύπνο τους και με “έβριζαν” γιατί την Κυριακή είχε προπόνηση, αλλά στο τέλος όλοι δικαιωθήκαμε με το αποτέλεσμα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα.

Μία ακόμη ευχαριστία στον σύλλογο, ο οποίος μας παρέχει τις καλύτερες εγκαταστάσεις και συνθήκες προπόνησης. Σαν μπαμπάς που είμαι και εγώ στο λέω, ό,τι  το παιδί μου θα το πήγαινα στον Παναθηναϊκό λόγο των συνθηκών προπόνησης.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον, καθώς είστε το μόνο σάιτ που με πήρε τηλέφωνο για να μιλήσω”.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.