35000 θέσεων το γήπεδο, το μπάσκετ στο ΟΑΚΑ

Διαφήμιση

Του Κώστα Γουλή

Διαφήμιση

Μπορεί η δέσμευση του κ Κώστα Μπακογιάννη, ότι θα υπήρχαν οριστικές ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι όσον αφορά την διπλή ανάπλαση να μην πραγματοποιήθηκε (αφού μπήκαμε ήδη στον Σεπτέμβρη), ωστόσο όπως όλα δείχνουν σύντομα  οι φίλοι  του Παναθηναϊκού  θα ακούσουν ευχάριστα νέα.

Και αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν  μέχρι τα τέλη του μήνα,  αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων αναφορικά με το μεγάλο έργο που θα στεγάσει το ποδόσφαιρο το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη του Τριφυλλιού.

Διαφήμιση

Το τελευταίο δίμηνο υπήρξαν πολλές συζητήσεις και διαβουλεύσεις και έτσι το χρηματοδοτικό φαίνεται πως έχει λυθεί, με τη συμβολή ευρωπαϊκών και εθνικών ταμείων και της Περιφέρειας. Παράλληλα στην διπλή ανάπλαση θα συμμετάσχουν η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, δύο ακόμα τράπεζες και άλλες ευρωπαϊκές πηγές.

Την ίδια ώρα έχουν ήδη εξασφαλιστεί 17 εκατομμύρια από την περιφέρεια, ενώ το συνολικό κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 150-170 εκατομμύρια ευρώ.

Διαφήμιση

Βέβαια υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά το γήπεδο μπάσκετ το οποίο δεν προβλέπονταν αρχικά. Ωστόσο επ΄αυτού υπάρχουν δύο σχέδια. Το πρώτο για να υλοποιηθεί απαιτεί την αναμόρφωση του υπάρχοντος Π.Δ., με “ενσωμάτωση” σε αυτό (και) του γηπέδου μπάσκετ. Δηλαδή στα συνολικά 47.000 τ.μ. οικοδόμησης που επιτρεπόταν στο Π.Δ. να έμπαινε και το μπασκετικό γήπεδο, με ταυτόχρονη μείωση των άλλων εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά το δεύτερο απαιτούσε την ενσωμάτωση του γηπέδου μπάσκετ στην διπλή ανάπλαση. Όμως αυτή η ιδέα απορρίφθηκε ύστερα και από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι αποφασίστηκε να  περάσει το μπασκετικό γήπεδο εκτός, σε όμορο οικόπεδο, που “πατάει” στο ένα όριο της “Διπλής Ανάπλασης”. Εδώ να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν ανήκει πλέον στον κύριο Βωβό αλλά στις τράπεζες. Βέβαια για να προχωρήσει αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουν δύο ακόμα ζητήματα. Αρχικά το μπλεγμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και κάποιες πιθανές προσφυγές που μπορεί να προκύψουν.

Αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να ανησυχεί και τον Παναθηναϊκό, ότι δηλαδή θα  χτιστούν εγκαταστάσεις για το ποδόσφαιρο και τον ερασιτέχνη και όχι για το μπάσκετ.

Στην περίπτωση που παραχωρηθεί ο γειτονικός χώρος για το μπάσκετ και πάμε σε πιο μακρά διαδικασία οικοδόμησης του, η ομάδα μπάσκετ θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ. Το κλειστό θα παραχωρηθεί έναντι συμβολικού ενοικίου…

Πάμε τώρα και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Με δεδομένο ότι το γήπεδο μπάσκετ δεν θα μπει στην διπλή ανάπλαση, το ποδοσφαιρικό θα είναι χωρητικότητας 35.000 θέσεων, ότι δηλαδή προέβλεπε το αρχικό πλάνο.

Πλέον φαίνεται να έχουμε μπει στην τελική ευθεία και απομένουν μόνο οι τελικές συζητήσεις του Δημάρχου Αθηναίων με την ΠΑΕ την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη ώστε το “όνειρο” να πάρει σάρκα και οστά.

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.