4 τρόποι για να έχετε χρήμα στην τσέπη

Διαφήμιση

Ο Κορονοϊός έχει “κλειδαμπαρώσει” τους Έλληνες πολίτες μέσα στα σπίτια. Το “πάγωμα” των επιχειρήσεων συνεπάγεται με έλλειψη ρευστού στα νοικοκυριά, καθώς αν δεν δουλεύουμε δεν μπορούμε να βγάλουμε χρήματα. Έτσι σας παραθέτουμε 4 τρόπους για να προστατέψετε τα οικονομικά σας εν καιρώ καραντίνας.

Διαφήμιση

Βήμα 1: Να έχεις πλήρη γνώση των οικονομικών σου

Αν δεν έχεις όλα τα οικονομικά σου σε ένα λογαριασμό ή σε μία εφαρμογή, καλό θα ήταν να κάνεις τον κόπο να ρίξεις μια ματιά στους λογαριασμούς σου και να τους ενοποιήσεις κατά το δυνατόν σε μία εφαρμογή, με σκοπό να δεις τι χρήματα έχεις αποταμιεύσει και ποια είναι τα έξοδα και τα χρέη σου.

Επιπλέον, δες αν η τράπεζα σου μπορεί να σε βοηθήσει με κάποιο εργαλείο ώστε να έχεις μια συνολική εικόνα των οικονομικών σου.

Διαφήμιση

Λόγω των χαμηλών επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο, θα μπορούσες ίσως να εξοικονομήσεις χρήματα από τόκους. Εάν έχεις πολλές πιστωτικές κάρτες, αναζήτησε προσφορές για να τις ενοποιήσεις σε μία μηνιαία πληρωμή μέσω ενός δανείου εξυγίανσης χρέους. Στη συνέχεια, μπορείς να κάνεις μια πάγια πληρωμή για αυτό το δάνειο.

Βήμα 2: Κάνε τις συναλλαγές σου αυτόματα

Δείτε εάν η τράπεζα σας προσφέρει μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία πληρωμής λογαριασμού και εγγραφείτε. Όσο περισσότερους λογαριασμούς έχετε φροντίσει αυτόματα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να χάσετε τις πληρωμές εάν είστε άρρωστοι.

Διαφήμιση

Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες όπως το Dave.com που σας βοηθούν να διαχειρίζεστε τις ταμειακές σας ροές. Η αυτοματοποίηση των πληρωμών μπορεί να μειώσει σημαντικά το φορτίο της διαχείρισης των καθημερινών σας οικονομικών.

Βήμα 3: Ενημέρωσε τον/την σύντροφό σου

Ίσως θα ήταν καλό να κάνεις μια «δύσκολη» συζήτηση με τον/την σύντροφο σου σχετικά με τα οικονομικά σας.

Αν πάλι είσαι εσύ που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά στο σπίτι, πρέπει να ενημερώσεις τον σύντροφο σου σχετικά με το πώς μπορεί να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς και χρέη.

Βήμα 4: Ασφάλισε τους αγαπημένους σου

Αν έχεις παιδιά, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να τους παρέχεις ασφαλιστική κάλυψη.

Στην τελική, αν δεν υπάρχουν παιδιά, μάλλον τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ορίσεις τι αποτελεί έκτακτη ανάγκη.

Ο βασικός κανόνας για ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι να έχετε τρεις έως έξι μήνες χρήματα σε αποταμιεύσεις, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε βραχυπρόθεσμους κινδύνους.

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αναζητήστε τα έξοδα που μπορείτε να κόψετε.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.