Ο Δώνης τσέκαρε τις λύσεις εκ των έσω

Διαφήμιση

Πάντα είναι σημαντικό για έναν προπονητή να βρίσκει λύσεις εκ των έσω. Διαχρονικά, κάθε ρόστερ θα έχει ελλείψεις και στην πορεία μιας σεζόν, θα προκύψουν ανάγκες που δεν είχαν υπολογιστεί. Η πραγματικότητα δημιουργεί καταστάσεις που δεν είχες προβλέψει και το ίδιο ισχύει για το ποδόσφαιρο, που είναι ένα “ζωντανό” άθλημα.

Διαφήμιση

Αυτό προσπάθησε να κάνει ο Γιώργος Δώνης στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μπρέντα: να βρεις λύσεις για τη μεσαία γραμμή. Ο Δώνης περιμένει μεταγραφές στον “άξονα”, όμως κατανοεί πως δεν είναι πανάκεια για την κάλυψη των κενών που έχει διακρίνει. Οπότε, επιθυμεί να είναι προετοιμασμένος και να γνωρίζει ποιοι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν.

Αυτός ήταν ο λόγος που στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τον Κολοβό ως box-to-box μέσο, στο δεύτερο τον Ζοάο Νούνες ως αμυντικό χαφ ενώ μας είχε συστηθεί ως στόπερ και δεξιός μπακ και στα τελευταία λεπτά τον Βαγγέλη Θεοχάρη για πρώτη φορά στο φυσικό χώρο του, αυτόν του “εξαριού”.

Διαφήμιση

Σε όσους ξενίζουν οι δοκιμές, ας το σκεφτεί αριθμητικά. Με Κουρμπέλη, Χρήστο Δώνη, Μπουζούκη, συν τον αμυντικό χαφ που θα αποκτηθεί, δεν βγαίνει αριθμητικά η σεζόν. Οπότε, ο Δώνης ανοίγει το εύρος των επιλογών του μέσω των δοκιμών.

Ασφαλώς, ένα φιλικό δεν αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για όλα αυτά. Ωστόσο, ο Δώνης έπρεπε να τσεκάρει τους παίκτες, διότι από εδώ και πέρα η ομάδα θα μετρά αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της. Αν το δούμε και αλλιώς, μέχρι τη… σέντρα στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός θα δώσει άλλα τρία φιλικά, στα οποία το εύρος των δοκιμών θα περιοριστεί σημαντικά.

Διαφήμιση

Εννοείται πως ο Δώνης δεν θα κάνει… πειράματα με τη Γαλατάσαραϊ και τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναθηναϊκός θα προσεγγίσει τα δύο ματς με ανάλογη σοβαρότητα όπως τα αντίστοιχα με τον Άγιαξ και τη Φέγενορντ. Ούτε στο φιλικό με την Ξάνθη, μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της Superleague με τη Λαμία, θα περιμένουμε εκπλήξεις. Προφανώς ο Δώνης μπορεί να σκεφτεί κάτι αναπάντεχο, αλλά σίγουρα οι επιλογές σε πρόσωπα και τακτική θα είναι πιο συγκεκριμένες.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.