Διαφήμιση

Στάζουν μέλι για τον Βαγιαννίδη οι Ιταλοί

Ο Γιώργος Δώνης του εμπιστεύτηκε μια θέση στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία, αναγνωρίζοντας το ταλέντο και τις δυνατότητές του.

Διαφήμιση

Λίγες ημέρες νωρίτερα πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, απέναντι στη βελγική Μπερσχότ, χωρίς να έχει ακόμη συμπληρώσει τα 18 του χρόνια.

Για εκείνον, η συμμετοχή με το τριφύλλι στο στήθος ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Διαφήμιση

Ο λόγος για τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος ακούει συνεχώς τα «μπράβο» του προπονητή του Τριφυλλιού και δικαίως έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα, εντός αλλά και… εκτός της ομάδας.

Μάλιστα η γνωστή ιταλική ιστοσελίδα «World Football Scouting», που ασχολείται με την ανάλυση των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ταλέντων, έκανε την σκιαγράφηση του προφίλ του σε ένα εκτενές αφιέρωμα.

Διαφήμιση

Το report του νεαρού ξεκινά με την έφεσή του στο επιθετικό κομμάτι, χωρίς ταυτόχρονα να υστερεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο χειρισμός της μπάλας, είναι κάτι το οποίο ξεχώρισαν οι σκάουτ τις ιστοσελίδας, προσθέτοντας ότι διαθέτει εξαιρετική σέντρα.

Ένα ακόμη μεγάλο προσόν του 17χρονου αμυντικού είναι και αρκετά καλή επαφή του με το «κακό», αριστερό του πόδι. Αν και μπακ, οι εναέριες μονομαχίες δεν είναι ένας τομέας στον οποίο υστερεί, με τους Ιταλούς να αναφέρουν ότι μπορεί να αμυνθεί εξαιρετικά στις σέντρες του αντιπάλου, προσφέροντας την διαγώνια κάλυψη που ζητούν οι προπονητές.

Η ταχύτητά του και η επιτάχυνση στα πρώτα μέτρα τον βοηθούν ώστε να συμμετέχει στο επιθετικό κομμάτι χωρίς να αφήνει εκτεθειμένα τα μετόπισθεν.

Τέλος αυτό που ξεχώρισαν οι ειδικοί του «World Football Scouting» είναι η προσωπικότητά του και ο ηγετικός ρόλος που είχε στην ομάδα κάτω των 19 του Παναθηναϊκού.

Μοναδικά «τρωτά» σημεία είναι η σωματική δύναμη, που είναι λογικό για την ηλικία του, και η τεχνική η οποία χρειάζεται βελτίωση για να καθιερωθεί σε τοπ επίπεδο.

Συμπερασματικά οι Ιταλοί τον βαθμολογούν με 3/5 και παρομοιάζουν τον τρόπο παιχνιδιού του με αυτόν του Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο, οποίος προσφάτως μεταγράφηκε από την Έμπολι στη Νάπολι αντί του ποσού των 8 εκατ. ευρώ.

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.