Διαφήμιση

Πιο επιθετικό θέλει ο Δώνης τον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν

Φτάσαμε αισίως στην 11η ημέρα της προετοιμασίας των «πράσινων», την οποία τα τελευταία 24ωρα μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει και «καυτή», εξαιτίας των υψηλότατων θερμοκρασιών. Ο Γιώργος Δώνης δεν πτοείται πάντως και ανέβασε στροφές το πρωί για να δουλέψει τη φυσική κατάσταση των παικτών. Βάσει εικόνας πέρασαν ομολογουμένως ένα δύσκολο 60λεπτο εκγύμνασης.

Διαφήμιση

Ο σχεδιασμός στις διατάξεις…χαράχτηκε στην Αθήνα

Τα πάντα είναι άριστα οργανωμένα στην αποστολή και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη από τους «πράσινους». Εξ αρχής το τεχνικό επιτελείο – μετά τις συζητήσεις του Γιώργου Δώνη με τον Νίκο Νταμπίζα – είχε χαράξει εν Αθήναι τη στρατηγική του, αναφορικά με τις διατάξεις που θα λανσάρει εφέτος ο Έλληνας τεχνικός.

Διαφήμιση

Θα παίζει ψηλά και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας

Η αρχική απόφαση είναι εφέτος το «τριφύλλι» να παίξει περισσότερο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές, με το απαραίτητο ρίσκο. Σε συνδυασμό πάντα με το ασφυκτικό πρέσινγκ που είδαμε να εφαρμόζει (όσο είχε δυνάμεις) ο Παναθηναϊκός στα ματς.

Διαφήμιση

Παράλληλα, με τις ποιοτικές μεταγραφικές πινελιές να ξεπεράσει το σκόπελο στο σκοράρισμα. Πέρυσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα που πλήρωσε ακριβά, ακόμη και με τον εκτροχιασμό του στο κύπελλο

Βάση τα 4-3-3 και 4-2-3-1

Αρχής γενομένης από το σύστημα ο κόουτς δίνει με το καλημέρα έναν πιο επιθετικό τόνο. Το 4-3-3 το παρακολουθήσαμε σε όλα τα μέχρι τώρα φιλικά επί Ολλανδικού εδάφους. Με εξαίρεση το ματς ειδικών συνθηκών με τον Άγιαξ , όταν κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός έπαιξε με σαφή αμυντικογενή διάθεση, θωρακίζοντας τα μετόπισθεν με 5-4-1, απέναντι στα επιθετικά «βέλη» των αντιπάλων του.

Άμεση ανάγκη η ενίσχυση στα χαφ

Στα αμυντικά χαφ η ομάδα του Δώνη είναι άδεια στην παρούσα φάση. Ο ποιοτικός Κουρμπέλης δεν μπορεί να τραβήξει όλο το κουπί. Ο Αλεξανδρόπουλος είναι πολύ νεαρός για να ποντάρεις πάνω του. Ο ανεβασμένος (και) αθλητικά Δώνης μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ως 8ρι και σίγουρο στις πρώτες μπάλες, όντας ψηλό κορμί.

Ο Δώνης περιμένει ενίσχυση με έναν αμυντικό χαφ aggressive (κατά προτίμηση ψηλό κορμί)  περιωπής, που στο 4-3-3 θα διεκδικεί θέση από τον Κουρμπέλη – ώστε να διευρύνει τον ανταγωνισμό – και που στο 4-2-3-1 θα αγωνίζεται δίπλα στον κάπτεν του τριφυλλιού» , στα «διπλά» εξάρια.

Αυτή είναι η δεύτερη διάταξη που θα βασιστεί εν αρχής ο προπονητής των «πράσινων» και λογικά θα την δούμε στα ματς που θα θέλει να γεμίσει το χώρο της μεσαίας γραμμής απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους. Τέλος μην ξεγράφεται το 3-4-3 και 3–5-2, διατάξεις που θα τις δούμε περισσότερο στα ντέρμπι.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.