Διαφήμιση

Το κενό στη μεσαία γραμμή “φωνάζει”

Κάθε νίκη είναι καλοδεχούμενη, αυτό είναι δεδομένο. Σαφώς είναι προτιμότερο για τον Παναθηναϊκό να νικά τη Φένλο και κάθε φιλικό παιχνίδι που δίνει, παρά να γνωρίζει την ήττα.  Αλλά, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, η καλοκαιρινή προετοιμασία και τα συμπεράσματα της προορίζονται για τον προπονητή και τους συνεργάτες του.

Διαφήμιση

Αυτός είναι ο γενικός κανόνας που ισχύει. Όμως, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να τα δούμε στο γήπεδο. Όπως έναν καλό παίκτη ή ένα σημαντικό κενό. Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός έχει ελλείψεις στη μεσαία γραμμή και φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο που άρχισε το ματς με τη Φένλο χωρίς τους Κουρμπέλη και Δώνη. Οι μέσοι της Φένλο κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και μετέφεραν πανεύκολα τη μπάλα στην περιοχή του Διούδη.

Διότι το “πάρτι” που στήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα καρέ του Παναθηναϊκού δεν οφειλόταν στην αδυναμία των αμυντικών, αλλά στη συνολική κακή ανασταλτική λειτουργία, που δεν μπορούσε να απορροφήσει τους κραδασμούς. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν πρωτοκλασάτο (πάντα με βάση τα… οικονομικά του) χαφ, για να πλαισιώσει τους Κουρμπέλη – Δώνη και ενδεχομένως άλλον έναν.

Διαφήμιση

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι επιπρόσθετες λύσεις στη μεσαία γραμμή είναι μετρημένες. Οι Ζαχίντ και Μπουζούκης μπορούν να παίξουν ως “οχτάρια”, αλλά δεν έχουν ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Δώνης υπολογίζει τον Χατζηθεοδωρίδη για τον “άξονα”. Όσο για τους νεαρούς, το ζητούμενο δεν είναι πως τους βλέπουμε τώρα, αλλά τι άποψη έχει ο προπονητής για την εξέλιξη τους στη διάρκεια της σεζόν. Αν πιστεύει ότι οι Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης κ.α. θα του “βγουν” μετά από δύο-τρεις μήνες.

Οι νίκες δεν πρέπει να καλύπτουν τα προβλήματα και να δημιουργούν μία εικονική πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ταυτόχρονα, υστερεί σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, οι στατικές φάσεις είναι ένα από αυτά. Όμως, από φιλικό σε φιλικό μετά τη νίκη επί της Φέγενορντ, οι “πράσινοι” παρουσιάζονται βελτιωμένοι και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνουν κάθε μέρα. Η βελτίωση θα έρθει, αλλά πρέπει να τονωθεί κιόλας…

Διαφήμιση
Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.