Διαφήμιση

Γεμίζει με βέλη την…φαρέτρα του ο Δώνης

Η 5η μετεγγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού είναι γεγονός και έρχεται σε κατάλληλο timing, για να μπολιάσει με ποιότητα και λύσεις τους «πράσινους» μεσοεπιθετικά. Είναι απόλυτα λογικός συνειρμός, μετά και τη δυνάμει επισφράγιση τη συμφωνίας με τον Γιοάν Μολό (υπογράφει την επόμενη βδομάδα). Ο Γιώργος Δώνης μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος παρά ποτέ για τα ακριβή κομμάτια του «πράσινου» παζλ που τοποθετούνται στη γραμμή κρούσης.

Διαφήμιση

Ο μοναχικός κύριος Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα συνεχίζει να φιγουράρει και να έχει τον πρώτο λόγο στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί όπου παίζει δίχως αντίπαλο. Παράλληλα οι «πράσινοι» αναζητούν έναν γκολτζή περιοπής. Πλέον όμως δεν χρειάζεται ο Ιταλός να νιώθει την μοναξιά της κορυφής.

Διαφήμιση

Πίσω από τον έμπειρο στράικερ  θα έρχεται το…ιππικό όποτε χρειάζεται. ΖαχίντΜολό, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης και φυσικά ο Μπουζούκης, ο οποίος μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο (και ) στη δεξιά πτέρυγα, αφού περιστασιακά ο Δώνης τον υπολογίζει και εκεί.

Φόρτωσαν την επίθεση τους οι «πράσινοι»

Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός από εκεί που δεν είχε αρκετές  επιλογές επιθετικά, ανοίγει τα …φτερά του για επιθετικές πτήσεις. Μολό και Κολοβός στα άκρα πλέον δίνουν ταχύτητα, πατήματα στην περιοχή και το απρόβλεπτο που έλειψε πολύ την σεζόν που πέρασε. Ενώ ο Γάλλος φημίζεται και για τις καλές εκτελέσεις στα στημένα, που ισοδυναμούν με φάσεις για γκολ ή γκολ…
Ζαχίντ και Μπουζούκης αποτελούν ελκυστικό για ουσία και θέαμα δίδυμο. Είτε πίσω από τον Μακέντα όταν παίζουν ως εσωτερικοί. Είτε όταν ένας εκ των δύο στο 4-3-3, αγωνιστεί πίσω από τον φορ στον άξονα. Όμως ο Δώνης επίσης, πιστεύει ότι μπορούν προσφέρουν παίζοντας – υπό προϋποθέσεις – και πιο κλειστά στην τριάδα. Σαν στηρίγματα στην επίθεση.

Περιορίζεται ο ρόλος των ΚαμπετζήΕμμανουηλίδη

Η συγκέντρωση τόσων παικτών που μπορούν τακτικά να αγωνιστούν στα άκρα περιορίζει 100% τον ρόλο του Καμπετζή, ο οποίος χρησιμοποιείται από τον Δώνη αυτή τη στιγμή στα αριστερά στις προπονήσεις. Κοινώς, έτσι όπως διαμορφώνεται το ρόστερ, δύσκολα θα χωρέσει στις θέσεις των φορ ή του δεύτερου επιθετικού και ακόμη δυσκολότερα σε θέσεις εξτρέμ.

Ο Εμμανουηλίδης πάλι δεν υπολογίζεται για τα πλάγια αλλά κυρίως για την κορυφή. Όμως στα ματς που θα χρειαστούν κόντρα επίθεση και ανοιχτούς χώρους, σαφώς και μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Και ο 18χρονος νεαρός θα πρέπει πλέον  να προσπεράσει αρκετά έμπειρους παίκτες για να βρει σχέση στο βασικό σχήμα.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.