Διαφήμιση

Στην ομάδα πόλο επανήρθε η κανονικότητα

Στο χώρο της πισίνας επανήλθαν όλα στην κανονικότητα. Κι αυτό ήταν σωστό. Η ανδρική ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού βρίσκεται και πάλι στα υδάτινα σαλόνια της Α1, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Επέστρεψε εκεί που απαιτούσαν όλοι στην παναθηναϊκή οικογένεια, στη φυσιολογική της θέση, εκεί που ορίζει η παράδοση. Ακριβώς εκεί που την έχει ανάγκη, εκτός των άλλων, και το ίδιο το άθλημα.

Διαφήμιση

Η συντονισμένη προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο χρόνο, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το πλάνο της διοίκησης Γιαννακόπουλου στον ερασιτέχνη, απέδωσε καρπούς.Κι έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα, που έφτασε στην επίτευξη της ανόδου και πήρε την πρωτιά αήττητη και μάλιστα με το απόλυτο των νικών.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΑΚΗ

Διαφήμιση

Αυτό, όμως, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και μπορεί να χαροποιήσει περισσότερο τους φίλους της υδάτινης τριφυλάρας, είναι πως το συγκεκριμένο πλάνο, που έχει χαρακτηριστεί μακρόπνοο, εμπεριέχει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ομάδας που όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει ποτέ ξανά, αλλά θα καταστεί πρωταγωνίστρια.

Το μυστικό της συνταγής δεν θα βασίζεται τόσο στο σοβαρό μπάτζετ που -είναι φυσικά απαραίτητο και- θα διατεθεί για να μπορέσει να ενισχυθεί, να οργανωθεί και να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο το τμήμα, στις αυξημένες υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Είναι κυρίως δύο άλλες πτυχές που αλλάζουν τα δεδομένα προς το καλύτερο: Πρώτον, το νοικοκυριό που έχει μπει, με τους κατάλληλους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, γνώστες και «αρρώστους» με το άθλημα, αλλά και με το τριφύλλι. Ανάμεσά τους ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σελετόπουλος, ο σύνδεσμος με τη διοίκηση Ανδρέας Παπαχριστόπουλος και ο προπονητής Μιχάλης Λαζαρίδης.

Διαφήμιση

Και δεύτερον, η σπουδαία δουλειά που έχει γίνει στις ακαδημίες, η οποία όχι μόνο αποφέρει τίτλους στα πρωταθλήματα των αντίστοιχων ηλικιακών κατηγοριών (πρωταθλητής Παίδων φέτος, ενώ διεκδικεί και τα Μίνι Παίδων και Εφήβων) , αλλά τροφοδοτεί, ήδη, την ανδρική ομάδα με φυντάνια. Έξι από αυτά τα ταλαντούχα παιδιά ενίσχυσαν, ήδη, τον Παναθηναϊκό στην πορεία του κατά τη σεζόν που τέλειωσε, πρωταγωνίστησαν και θα είναι βασικά στελέχη και στην ομάδα που ετοιμάζεται γιανα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Αυτοί, μαζί με δυο τρεις έμπειρους από την παλιά φρουρά θα αποτελούν τον κορμό, που θα ενισχυθεί με δύο καλούς ξένους και πρωτοκλασάτες μεταγραφές. Ετοιμάζεται, μάλιστα και ένα μεγάλο μπαμ…

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, βέβαια, ο κόσμος πρέπει να ξέρει που οριοθετούνται οι στόχοι και να μην σκέπτεται υπερφίαλα. Όπως είναι διαμορφωμένα αυτή τη στιγμή τα δεδομένα στο ελληνικό πόλο, όσο μπάτζετ και να διαθέσει η διοίκηση, δεν μπορεί άμεσα να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και να πάρει πρωτάθλημα. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο, πολλή δουλειά και σε πολλούς τομείς… Εκτός αν προκύψουν συγκυρίες. Όμως, τετράδα, Ευρώπη και συμμετοχή στους τελικούς μπορεί να ονειρευτεί κάποιος από τώρα…

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.