Διαφήμιση

Ένας προπονητής – θρύλος

Σαν σήμερα, το 1998, έφυγε από την ζωή ο Aymoré Moreira, άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Βραζιλίας.

Διαφήμιση

Ο Aymoré Moreira  ήταν ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας στη  θέση του τερματοφύλακα και ατγοτερα έγινε προπονητής. Ήταν αδελφός του Zezé Moreira και Ayrton Moreira, και οι δύο ήταν επίσης επιτυχημένοι προπονητές στο Βραζιλιάνικο πρωτάλημα.

Ο Moreira ήταν προπονητής της εθνική ομάδα της Βραζιλίας για 61 αγώνες, με 37 νίκες, 9 ισοπαλίες και 15 ήττες. Οδήγησε τα “Canarinha” να κερδίσουν το Taça Oswaldo Cruz το 1961 και το 1962, το Taça Bernardo O’Higgins το 1961 και το 1966, το Roca Cup το 1963 και το Taça Rio Branco το 1967. Μεταξύ των συλλόγων που προπόνησε, ήταν η Bangu, η Palmeiras, η Portuguesa, η Botafogo, η São Paulo, η Galícia και ο Παναθηναϊκός.

Διαφήμιση


21 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο πρώην προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας και του Παναθηναικού, Αϊμορέ Μορέιρα, «φεύγει» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Διαφήμιση

Ήταν εκείνος που οδήγησε τη «Σελεσάο» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1962 στα γήπεδα της Χιλής.Παράλληλα, κάθισε και στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχοντας έρθει στην χώρα μας με πολλές περγαμηνές.Ήρθε στους «πράσινους» το καλοκαίρι του 1975 και πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου! Έφερε τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση της βαθμολογίας και απομακρύνθηκε στις αρχές της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.