Διαφήμιση

Το επώνυμο με τη μεγαλύτερη δυναμική

Για να είμαι ειλικρινής, όταν οι συνεργάτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έκαναν λόγο για συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τόσο σύντομα θα συγκεντρωθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό. Για την ακρίβεια, μάλλον ούτε ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος το πίστευε.

Διαφήμιση

Όμως, συμβαίνει και είναι ένα εντυπωσιακό γεγονός. Δεν μιλάμε για εκδήλωση προθέσεων, αλλά για κατάθεση χρημάτων. Τα λεφτά κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη σε πρώτη φάση και για τον «κουμπαρά» του ενιαίου Συλλόγου, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα της κρίσης και της δεκαετούς εφαρμογής του Μνημονίου, είναι εύκολο οι οπαδοί μιας ομάδας να συνεισφέρουν περίπου 300.000 ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα, απατάται. Πρόκειται για μία πράξη που αποδεικνύει δύο πράγματα: α) ο κόσμος χρειάζεται όραμα για να ανταποκριθεί και να ακολουθήσει και β) τη δυναμική που έχει το επώνυμο Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό.

Διαφήμιση

Οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας εάν ζητούσε κάτι τέτοιο, θα έβρισκε μικρή συμμετοχή. Το διαπίστωσε με τον πιο έντονο τρόπο ο Γιάννης Αλαφούζος με το εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Ποτέ δεν έπεισε τον απλό οπαδό, παρά τις επικοινωνιακές καμπάνιες, την – τότε – λυσσασμένη κόντρα του με το παρασκήνιο και τα χρήματα που ξόδεψε.

Αντίθετα, ο Γιαννακόπουλος κινητοποίησε σε ελάχιστο χρόνο έναν λαό που έχει βασανιστεί τα τελευταία χρόνια και έχει υποστεί πίκρες. Η ανταπόκριση έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί αυτός ο οποίος καταβάλλει χρήματα, δεν αγοράζει εισιτήριο διαρκείας, ούτε αποκτά μετοχές, ούτε καν εγγράφεται κάπου. Ο οβολός του καθενός δεν έχει άλλο αντάλλαγμα, πέραν από την ηθική ικανοποίηση και τη σημαντική συνδρομή στον Ερασιτέχνη.

Διαφήμιση
Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.