Διαφήμιση

Ετσι είδε τον Παναθηναικό ο πρώην άσος των «πράσινων».

Ένας φίλος από τα παλιά παρακολούθησε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Ρότερνταμ, σχηματίζοντας – διά ζώσης – άποψη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, που τον άφησε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένο.

Διαφήμιση

Ο Ντάβιντ Μέντες θήτευσε στο «τριφύλλι» την περίοδο 2013-2015 και αποτέλεσε προσωπική επιλογή τότε του Γιάννη Αναστασίου. Πλέον είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών, καθώς κρέμασε τα παπούτσια του και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρώην ομάδα του από κοντά, σε πάτρια εδάφη. Μάλιστα προτίθεται να πράξει το ίδιο και στην προσεχή αναμέτρηση με τον Άγιαξ.

Ο πρώην άσος των «πράσινων» όντας ιδιαίτερα ευγενικός δέχτηκε να μιλήσει στο trifilara.gr (μας ευχήθηκε καλή αρχή) αναφορικά με την εικόνα που σχημάτισε από τους «μπέμπηδες» του Δώνη:

Διαφήμιση

– Έχεις πολύ μεγάλη εμπειρία. Πως σου φάνηκε η εικόνα του Παναθηναϊκού Τι είδες σήμερα ?

Ναι, είδα την ποιότητα της ομάδας και πως συνεργάζονται όλοι μαζί και αυτό είναι πολύ σημαντικό . Σε αυτή την στιγμή της προετοιμασίας υπάρχει αρκετή δουλεία που πρέπει να γίνει. Αλλά τους βλέπω να δουλεύουν όλοι μαζί και να αγωνίζονται ως ομάδα . Δεν βρίσκονται στο επίπεδο που έπρεπε να είναι αλλά μπορούν να κερδίσουν ένα παιχνίδι.

Διαφήμιση

– Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν διαφορετική αλλά ίσως είναι φυσιολογικό;

Nαι, έχουν όλα σχέση με τον χρόνο αλλά αυτό που μπορείς να δεις στο γήπεδο είναι εξίσου σημαντικό. Ουσιαστικά αυτό που δείχνει η ομάδα από την εξέδρα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι. Έληξε μεν 3-0 το παιχνίδι όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Είδες κάποιον από τους παίχτες ο οποίος κατά την γνώμη σου έκανε την διαφορά μέσα στην ομάδα?

Nαι είδα αρκετούς παίχτες που είναι πολύ σημαντικοί. Nαι ο Mπουζούκης είναι καλός παίκτης. Φυσικά μου αρέσουν αυτού του είδους οι παίκτες. Που χρησιμοποιούν το κεφάλι έχουν καλή τεχνική. Όχι όμως άλλα κοπλιμέντα για την υπόλοιπη ομάδα, γιατί δεν είμαι ο κόουτς που τους βλέπει να παίζουν κάθε μέρα .

Ξέρεις ο παναθηναϊκός, κάνει κινήσεις με υψηλή ποιότητα αλλά αυτή η ομάδα , είναι σημαντικό και δύσκολο να αναπτυχθεί γρήγορα. Γιατί μιλάμε για νέα άτομα που έρχονται σίγουρα με καινούρια μυαλά. Είναι , πάντως, δουλειά της ομάδας και των προπονητών να προστατεύσουν αυτή την ομάδα.

– Το επόμενο παιχνίδι με τον Άγιαξ είναι ένα καλό τεστ .

Ναι είναι εναντίον του Άγιαξ. Έχουν πολλά δύσκολα ματς. Είναι, όμως, καλό που είναι δύσκολο το παιχνίδι, γιατί τους τεστάρει και τους δίνει εμπειρίες .

– Σήμερα ποια είναι τα θετικά που είδες στην ομάδα ?

Το πόσο καλά δουλεύουν μαζί, την καλή μετάβαση (τρανζίσιον) από πίσω προς τα μπροστά , την οργάνωση που υπάρχει. Επίσης υπάρχει και θετική έμπνευση.

– Σχετικά με το μέλλον σου Έχεις σταματήσει να παίζεις ποδόσφαιρο, τώρα τι κάνεις ?

Ναι έχω σταματήσει να παίζω ποδόσφαιρο

– Είναι δύσκολο ?

Έχω κοουτσάρει παλιότερα αλλά τώρα κάνω την δουλειά του μάνατζερ. Βοηθάω τους παίχτες να αναπτυχθούν και να κάνουν μια καλή καριέρα. Φυσικά ασχολούμαι και με τις μεταγραφές.

Eίναι δύσκολο να δεις το πούλμαν του Παναθηναϊκού ενώ είσαι από την απέναντι πλευρά ?

Όχι, δεν είναι δύσκολο. Θέλω βέβαια να μπω μέσα αλλά δεν είμαι πλέον για αυτά , είναι για νέους παίχτες.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.