Διαφήμιση

Σαν σήμερα : Δυο μετάλλια σε μία μέρα για τον Παπανικολάου

Ήταν 26η Ιουλίου του 1964 και του 1971, όταν μίας από τις πιο ένδοξες μορφές του Παναθηναϊκού συλλόγου στο στίβο, ο Χρήστος Παπανικολάου, κέρδιζε δυο μετάλλια την ίδια ημερομηνία, αλλά διαφορετική χρονιά στο άλμα επί κοντώ.

Διαφήμιση

Φαίνεται πως η 26η Ιουλίου αποτελούσε μία από τις πιο αγαπημένες ημερομηνίες για τον Χρήστο Παπανικολάου. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού στο άλμα επί κοντώ είχε κερδίσει δυο χρυσά μετάλλια σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις την συγκεκριμένη μέρα.

Αρχικά, στις 26 Ιουλίου του 1964, ο 23χρονος τότε αθλητής του «Τριφυλλιού» κέρδισε στους ελληνοαιγυπτιακούς αγώνες, που έλαβαν χώρα στο Κάιρο, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση με άλμα στα 4,73μ. κάνοντας παράλληλα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Την δεύτερη θέση πίσω του πήρε ο Χαράλαμπος Μπαλάσης της ΑΕΚ με 4,70μ. και την τρίτη ο Αιγύπτιος Κένιτ με 3,70μ.

Διαφήμιση

Έπειτα, την ίδια μέρα και μήνα, αλλά εφτά χρόνια αργότερα, το 1971, ο Χρήστος Παπανικολάου κέρδισε σε διεθνές μίτινγκ στην Ιταλία, αφού «πέταξε» στα 5 μέτρα και 30 εκατοστά.

Έτσι, την συγκεκριμένη ημερομηνία ο Τρικαλινός άσος ανέβηκε δυο φορές στο υψηλότερο «σκαλί» του βάθρου κάνοντας περήφανη τόσο την παναθηναϊκή οικογένεια όσο και όλη την Ελλάδα με τις επιδόσεις του.

Διαφήμιση
Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.